Вовед на основачот

„Во многу години што доаѓаат, сè уште планирам да ја водам мојата компанија со мојот најискрен, најсериозен и одговорен став за да им дозволам на клиентите да веруваат во PRO.LIGHTING, да веруваат во нашите вработени и да веруваат во нашите производи“.Кажано од г-дин Харви, основачот на Pro Lighting.

Приказна на основачот: Роден сум во сиромашно семејство во руралните села во Кина.Во моето детство чував стока, садев култури и работев многу фарма.Кога пораснав, завршив многу обичен факултет.
1-1

Мајка ми беше обичен земјоделец, а татко ми занаетчија, но тој, на некој начин, беше и мал бизнис.

2-2

Се уште се сеќавам на летото кога имав 13 години.Татко ми сакаше да дојдам со него за да ги продавам неговите ракотворби на фармерскиот пазар надвор од селото.Возев стар, речиси скршен велосипед и тргнав по татко ми десетина километри до пазарот.

3-3

Татко ми педантно им го објасни на локалните селани процесот на изработка на неговите занаети.Она што најмногу ме импресионираше е тоа што имаше многу купувачи што се враќаа.Тие со задоволство гледаа на производите на татко ми и му рекоа на татко ми дека материјалите се одлични.Иако не се сеќавам со кои материјали татко ми ги правеше своите производи, знаев дека е многу посветен на процесот на производство.

4-4

Првпат почнав да работам во компанија за лесно тргување во Хонг Конг.Во фирмата работев пет години, а бев одговорен за проверка на квалитетот и проценка на производите за осветлување.Во текот на овие пет години, речиси секоја недела поминував во различни градови и фабрики за да спроведувам тестови за квалитет и перформанси и проценки на различни производи за осветлување.Многу од овие производи беа светло светло, трака, светла за приврзоци и други комерцијални производи за осветлување.Сум испитувал и канцелариски столни ламби, тавански ламби, ѕидни светилки, итн. Иако работата во тоа време беше многу напорна, постепено формирав упорна потрага по квалитет на производот.Од моите искуства, открив дека ефектот на осветлување на рефлекторот мора да има строги барања, бидејќи само со висококвалитетни рефлектори може да има висококвалитетни светилки.Потребни се рефлектори за сите долни светла, светла за патека и некои светла привезоци, и од тоа ми го запали сонот за започнување бизнис.Почнав да ја учам технологијата на производство на рефлекторите, како и технологијата за оптика и површинска обработка.Таа одлука ми постави цврста основа да инвестирам во производство на осветлување.

5-5

Откако ја напуштив работата во трговската компанија во Хонг Конг, почнав да се подготвувам за сопствена компанија.Мојата првобитна намера е да се снајдам добро во квалитетот на производите и да бидам најпрофесионален, па затоа ја нареков компанијата PRO.ОСВЕТЛУВАЊЕ.Деловниот делокруг на компанијата беше производство и продажба на рефлектори и светилки.Низ годините имавме професионално производство на рефлектори, елоксирање на рефлектори, вакуумско галванизација и производство на традиционални уреди за осветлување.Следејќи го развојот на пазарот, формиравме многу професионален тим за дизајн и производство на LED светла кои вклучуваат ЛЕД светло светло, LED магнетно светло за патеката, LED светло за приврзок и друго комерцијално осветлување.Постепено го развивме нашиот бизнис за да вклучи канцелариско осветлување и сите производи се продаваа на европскиот пазар. Во текот на повеќе од 20 години работење, доживеавме еден од најголемите удари за нашата компанија: финансиската криза во 2008 година во Европа.По тој финансиски превирања, целата европска економија набрзина опадна, а нашите клиенти беа многу погодени.Меѓу нив, имаме и шпански клиент со кој соработуваме долги години.Поради економскиот проблем во неговата компанија, тој ненадејно не контактираше за да разговараме за прашањата за плаќање на пет контејнери, како и за проблемот со транспортните контејнери кои сè уште не пристигнале на нивните терминали. Следните 2-3 години го решивме овој проблем.Овој неочекуван инцидент не чинеше многу време и енергија.

6-6

Сепак, отсекогаш сум им бил многу благодарен на сите мои колеги од PRO LIGHTING.Ми помогнаа да поминам низ тешкотиите и заедно се соочивме со многу тешкотии.Ме водеа и ми дозволија да ги решам проблемите на вистински начин.Имам група менаџери во сите сектори кои се достојни за мојата доверба.Токму поради нивната посветеност и соработка и помагаат на компанијата да работи и да се развива непречено.

7-7

Во многу години што доаѓаат, сè уште планирам да ја водам мојата компанија со мојот најискрен, најсериозен и одговорен став за да им дозволам на клиентите да веруваат во PRO LIGHTING, да веруваат во нашите вработени и да веруваат во нашите производи!


WhatsApp онлајн разговор!